Nyponsoppa

nyponsoppa

Hemmagjord Nyponsoppa, kan knappt komma på något godare att dricka just nu. Dessutom är den lika god varm som kall och vill man lyxa till det så passar det. hemgjord nyponsoppa. Soppa av färska nypon eller torkade nypon blir riktigt god och får fyllig nyponsmak. Nyponsoppa är en soppa gjord på nypon, vatten, socker och potatismjöl. Mjölk eller grädde ingår inte i grundrecept men kan användas för att få en tjockare konsistens. Nyponsoppa kan tillagas av torkade och urkärnade nypon eller mjukkokta och passerade färska nypon. I livsmedelsbutik säljs även färdiglagad.

Nyponsoppa - Uber

Vanligast är att servera nyponsoppan kall med ex. Sötman går också bra att öka på eller minska efter smak. Jag är högskoleutbildad på  Restauranghögskolan i Grythyttan  och har ett  Advanced Certificate  i drycker. Ge soppan ett snabbt uppkok och smaksätt med socker och citronsaft. Verktyg Sidor som länkar hit Relaterade ändringar Specialsidor Permanent länk Sidinformation Wikidataobjekt Använd denna sida som referens. Jag har ju flera stora fina rosbuskar av gammal sort med mängder av nypon på. nyponsoppa

Nyponsoppa - Magdalena Andersson

Rss feed Följ oss pÃ¥: Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. Tack till Marita Hammarström i Asarum. Nu har jag äntligen, på sätt och vis gått och blivit sjuk och fått en ordentlig anledning att testa ditt recept. En variant på kokosbollar som är spritsade som toppar på pepparkakor garnerade med strössel. Nypon betraktas som en av de 14 viktigaste vildväxterna i en överlevnadssituation. Det går bra att göra soppan lite tunnare om man vill ha den som varm drick exempelvis i skidbacken, minska då på mängden potatismjöl.

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *